Lige voksne elsker bedst

07-06-2011
1 min.

Det er ikke kun i Danmark, at højtuddannede har en tendens til at finde partnere, der har lige så lang en uddannelse som dem selv. Ifølge en undersøgelse af kærlighedsmønstrene i 18 OECD-lande – hvor Danmark ikke er i blandt -  så består 64 procent af alle parforhold af personer, der har den samme længde uddannelse. I 19 procent af de undersøgte parforhold har manden en længere uddannelse end kvinden, mens det blot er 15 procent af parforholdene, hvor kvinden har den længste uddannelse. Ifølge OECD’s undersøgelse er Tyskland det land, hvor det oftest sker, at manden har en længere uddannelse end sin partner. Mens Finland udmærker sig ved at være det land, hvor kvinderne oftest danner par med en mand, der har en kortere uddannelse end dem selv.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.