Lidt mindre bøvl for arbejdsløse

24-05-2011
1 min.

Ledige behøver ikke længere at stille til samtale i jobcentret og a-kassen, hvis de starter nyt job inden for seks uger, eller hvis de skal på barsel, efterløn eller pension.

Det er én af konsekvenserne af en aftale som Regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Kristendemokraterne har indgået om at fjerne bureaukrati i beskæftigelsesindsatsen. I alt 44 initiativer er de blevet enige om.

Parterne forventer, at kommunerne bliver aflastet for administrative opgaver for 91 millioner kroner – eller det samme som 190 fultidssagsbehandlere. Resurserne skal i stedet bruges til at hjælpe de ledige i job.Lars Munck, arbejdsmarkedspolitisk chef i Djøf, er ikke ved at vælte ned af stolen i begejstring over de 44 initiativer, parterne blev enige om, ud af 276 forslag om afbureaukratisering.

”Det er selvfølgelig bedre end ingenting. Men grundlæggende bør man i langt højere grad møde borgerne med tillid frem for mistillid,” siger han.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.