Hellere Washington end Varde

24-05-2011
1 min.

De vil hellere flytte til USA, England eller et andet europæisk land end til Aarhus. Og Kina lokker mere end Odense. Det er især personlig udvikling, der trækker, når djøferne søger job i udlandet.

Det viser en undersøgelse blandt cirka 2.000 djøfere og ingeniører under 40 år gennemført af Berlingske Nyhedsmagasin med hjælp fra Djøf og IDA.

For københavnerne i undersøgelsen er det i det hele taget mere attraktivt at tage til udlandet end over Storebælt. For jyderne overtrumfer et job i et andet vestligt land hovedstaden.

Lars Munch, arbejdsmarkedspolitisk chef i Djøf, understreger, at hvis valget står mellem at have et job eller ikke at have et, så er djøferne ret mobile på tværs af Danmark.

”Men her har man jo spurgt dem, hvad de helst ville,” siger han til Berlingske.Han kalder det samtidig en stor konkurrencemæssig fordel for Danmark, at så mange djøfere gerne vil til udlandet.

Erhvervspolitisk chef i Dansk Erhverv, Emilie Wedell-Wedellsborg, er enig.

”Men tag ikke kun til USA – også til vækstøkonomier som Brasilien, Kina, Rusland og Indien,” opfordrer hun.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.