Bremser Kinas vækst i 2015?

24-05-2011
1 min.

Hvis det ellers går Kina, som det før er gået utallige økonomisk hurtigt voksende lande, så står landet foran en voldsom vækstnedgang i de kommende år. Det forudser den anerkendte økonom Barry Eichengreen i en undersøgelse, som han har lavet for det amerikanske National Bureau of Economic Research. I undersøgelsen har Eichengreen kigget nærmere på, hvordan det er gået for de hurtigst voksende økonomier siden 1957. Konklusionen er, at når et land først når et indkomstniveau på cirka 17.000 amerikanske dollar per år, svarende til cirka 85.000 danske kroner, så falder væksten med to procentpoint. Ifølge Eichengreen når Kina det kritiske niveau i år 2015 eller kort tid derefter. Kineserne kan dog trøste sig med, at selvom væksten skulle falde med to procentpoint, vil de stadig have vækstrater, der er skyhøjt over, hvad vi er vant til i Europa og USA. I 2011 forventes Kinas vækst således at være på ni procent.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.