Børn koster kassen i Schweiz

24-05-2011
1 min.

Schweiz er det land i OECD, hvor familierne bruger den største del af deres indtægter på børnepasning. Det viser en ny rapport fra den økonomiske samarbejdsorganisation. En gennemsnitlig familie i OECD, hvor både mor og far har et arbejde, bruger 13 procent af deres disponible indkomst på børnepasning, mens forældrene i Schweiz bruger knap 55 procent af deres indkomst på at få ungerne passet. Det er heller ikke billigt at få passet børnene i USA eller England, hvor forældrene i gennemsnit bruger godt 30 procent af deres nettoindkomst på børnepasning. Set i den sammenhæng er de danske institutioners takster en ren foræring, og Danmark hører da også til de lande, hvor forældre bruger færrest penge på pasning ifølge OECD.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.