Australien har verdens mest overvurderede boligmarked

10-05-2011
1 min.

Ifølge det britiske tidskrift The Economist har Australien det mest overvurderede boligmarked i verden, og priserne på huse og lejligheder skal falde med 57 procent, hvis der igen skal være ligevægt mellem udgiften ved at eje og leje en bolig. En god del af forklaringen skal findes i, at boligpriserne i Australien siden 1997 i gennemsnit er steget med 215 procent. Endnu vildere er det dog gået for sig i Sydafrika, hvor boligpriserne uagtet finanskrisen er steget med 421 procent i løbet af de sidste 15 år. Til gengæld ser det sønderbombede boligmarked i USA ud til at være blevet lidt for negativt, og det kan nu bedre betale sig at købe end at leje en bolig i USA. The Economist har også kigget nærmere på bolig- og lejepriserne i Danmark og er nået til den konklusion, at boligpriserne i Danmark bør falde med knap 20 procent, hvis der skal være overensstemmelse mellem udgifterne til at eje og leje en bolig. En anden mulighed er selvfølgelig, at prisen ved at leje stiger markant.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.