EU skal regulere lønnen i den finansielle sektor

05-04-2011
1 min.

Fire ud af fem europæere mener, at det vil være en god idé, hvis lønningerne i den finansielle sektor bliver underlagt EU-regulering. De største tilhængere af et loft over lønningerne finder man i Østrig, hvor 87 procent af de adspurgte er for. Færrest tilhængere er der på Malta, som da også er hjemsted for mange investeringsfirmaer og aktiehandlere. I Danmark er det 62 procent, der er for et lønloft. Det viser en ny meningsmåling foretaget af EU’s Eurobarometer blandt mere end 20.000 europæere. I selvsamme undersøgelse svarer tre ud af fem europæere, at EU også bør indføre en skat på finansielle transaktioner, som eksempelvis handel med aktier og obligationer.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.