Egyptens offentlige chefer havde gyldne dage

05-04-2011
1 min.

Godt og vel 20 procent af Egyptens befolkning lever for mindre end to amerikanske dollars om dagen. Men for de offentlige topchefer, der indtil fornyelig var ansat i Hosni Mubaraks bundkorrupte regeringsapparat, var penge absolut ikke noget problem. Ifølge oplysninger, som Ayman Nour - der er leder af Al-Ghad partiet og forventes at stille op til et kommende præsidentvalg - har gravet frem, så skulle den administrative chef for Egyptens trafikministerium have tjent 650.000 egyptiske pund om måneden, svarende til godt og vel syv millioner danske kroner om året. I sig selv er det en ganske imponerende løn, men hvis man har været i Kairo og set de enorme trafikale problemer, der hersker, så synes lønnen absurd. Ayman Nour foreslår da også, at der i fremtiden skal indføres et loft over de offentlige chefers lønninger på knap 30.000 danske kroner om måneden. Til gengæld skal minimumslønnen i Egypten hæves til, hvad der svarer til 1.100 danske kroner.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.