USA's kommuner på vej til konkurs

22-03-2011
1 min.

Det er ikke kun i Danmark, at kommunerne har svært ved at få pengene til at slå til. Ifølge aktie- og obligationsanalytiker Meredith Whitney, der blev verdensberømt på at forudse problemerne i den amerikanske banksektor, så er mange amerikanske kommuner på randen af konkurs og vil i de kommende år være ude af stand til at tilbagebetale obligationsgæld for hundreder af milliarder dollars. Meredith Whitneys forudsigelse har allerede ført til massivt udsalg af kommunal gæld i de senere måneder. Problemet for mange af de amerikanske kommuner er, at de har enorme pensionsforpligtigelser til tidligere kommunalt ansatte. Et godt eksempel er den lille by Hamtramck i Michigan, der blot har 90 ansatte, men skal betale pension og sundhedsforsikring til 252 tidligere ansatte. Ifølge flere eksperter i amerikansk politik vil de kommunale problemer få en afgørende betydning for de ophidsede diskussioner om det offentliges forpligtigelser og rolle.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.