Sæt hjernen på pause

08-03-2011
1 min.

Om du snupper en powernap, ti minutters meditation eller noget helt andet, der sætter hjernen i et lavere gear, er sådan set ligegyldigt. Men pauser skal der til.

Mange djøferes hjerne kører ofte i højeste gear i løbet af arbejdsdagen, men for at kunne præstere max og for dit eget velbefindendes skyld, skal din hjerne have en pause indimellem, siger overlæge Troels Kjær fra Rigshospitalet.Han har stået i spidsen for en netop afsluttet undersøgelse af effekterne ved at meditere.

I atletik bliver der jo også løbet hurtigere på de korte distancer, og det samme gør sig gældende oppe i hovedet. Hvis man bare kører i et konstant, højt tempo hele tiden, går man død, siger Troels Kjær til Magasinet Arbejdsmiljø.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.