Hold på pensionen når partneren smutter med en ny model

22-03-2011
1 min.

Siden 2007 er pensioner ikke blevet delt ved skilsmisse. I stedet kan en ægtepagt sikre ligedeling af parrets rate- og kapitalpensioner og bliver anbefalet af pensionseksperter.

Men nye tal fra Tinglysningsretten viser, at antallet af nye ægtepagter er blevet halveret siden 2006, skriver Politiken.Især kvinderne risikerer at lide skade uden en ægtepagt. Ifølge ATP betaler mænd 55 procent mere til deres arbejdsmarkedspension og 76 procent mere til deres private pension end kvinder.

”Der er store lønforskelle, ligesom barselshuller er svære at udligne. Derfor er det vigtigt at dele pensionen gennem et juridisk bindende dokument,” siger aktuar og pensionsekspert Jørgen Svendsen til Politiken.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.