Svenske DJØF-studerende savner timer

08-02-2011
1 min.

Tre ud af fire svenske samfundsfagsstuderende har mindre end ni timers undervisning om ugen. For syv ud af ti økonomi- og jurastuderende gælder det samme.

Men to ud af tre af dem tror, at de ville få en bedre uddannelse, hvis de fik flere lektioner, påpeger Djøf's svenske søsterorganisation, Jusek.Uddannelserne i samfundsfag, jura og økonomi hører ifølge Jusek til de fag, som får mindst ressourcer pr. studerende fra staten. Jusek mener, at hele systemet med ressourcefordelingen på de højere læreanstalter bør ses efter i sømmene.

”Forholdene er helt de samme i Danmark. Djøf-studerende efterspørger også mere undervisning, og Djøf har længe arbejdet hårdt for højere taxametre. Selvom vi fik en forhøjelse sidste år, er der lang vej endnu,” siger chefkonsulent i Djøf Wenche Marit Quist.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.