Mellemøstens ungdomsoprør er godt timet

22-02-2011
1 min.

Med oprørerne i Tunesien og Egypten er der blevet sat fokus på de mange millioner unge, utilfredse og arbejdsløse muslimer, der har indtaget gader og pladser og krævet frihed, demokrati og bedre økonomiske muligheder. Måske det kan være en trøst for de politiske ledere i Mellemøsten, at andelen af unge faktisk er kraftigt på vej ned i de lande, hvor hovedparten af befolkningen er muslimer. Ifølge en prognose fra amerikanske Pew Forum on Religion and Public Life, så vil andelen af unge under 30 år således falde fra de nuværende 60,4 procent af befolkningen til 50,4 procent i 2030.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.