Luanda er verdens dyreste by

22-02-2011
1 min.

Angolas hovedstad Luanda har i mange år været verdens dyreste by. Et standard hotelværelse på et endnu mere standard hotel koster 2.500 kroner. En pizza på et gadehjørne 150 kroner og en avocado 30 kroner. Rigtig dyrt bliver det, hvis du vil have et sted at bo. En lejlighed koster mellem 60.000 og 90.000 kroner at leje og mindst en million at købe. Årsagen er blandt andet, at der har været en voldsom tilstrømning af oliepenge, men ifølge The Economist skyldes de skyhøje priser i lige så høj grad korruption og handelsbarriere, som forhindrer et frit og velfungerende marked. Som bevis fremhæver det britiske magasin, at du kan købe 50 avocadoer på landet i Angola for prisen for en avocado i Luanda.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.