Boligbobler er utroligt sjældne

22-02-2011
1 min.

Ifølge den amerikanske professor i økonomi Robert J. Shiller, der har stået fader til det amerikanske boligmarkedsindeks Case-Shiller, så er boligbobler en sjældenhed i verdenshistorien. Han mener derfor også, at risikoen for en ny boligbobbel i USA er forsvindende lille. Lige i øjeblikket ser det da også ud til, at det amerikanske boligmarked kun kender en vej, og det er ned. Overordnet set er boligpriserne i de 20 amerikanske storbyer, der indgår i S&P Case-Shiller-indekset, faldet med 30 procent siden toppen i juli 2006. Værst ser det ud i Las Vegas, hvor boligpriserne er faldet med 57,2 procent.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.