Statsansatte scorer kassen i USA

16.11.2011

af

Det er ikke kun i den finansielle sektor, at lønningerne i USA giver resten af verden baghjul. Det samme gør sig gældende for statsansatte djøfere, viser en undersøgelse, som den økonomiske samarbejdsorganisation OECD har gennemført. Af undersøgelsen fremgår det, at den gennemsnitlige løn til en økonom eller konsulent i centraladministrationen i Washington D.C. er 150.000 amerikanske dollar om året, svarende til 805.000 danske kroner, når der tages højde for købekraft, sociale bidrag og arbejdstid.

De statsansatte djøfere i Holland kan heller ikke klage med en gennemsnitlig årsløn på 725.000 danske kroner. Lidt overraskende er kriseramte Spanien også at finde på listen over de lande, der giver den højeste løn til deres statsansatte djøfere. I snit lyder lønnen til en økonom eller statskundskaber i Madrid på 675.000 kroner om året ifølge OECD.

Den økonomiske samarbejdsorganisation har også udregnet gennemsnitslønnen til en dansk djøfer, der korrigeret for købekraft vurderes at være 425.000 kroner om året, hvilket er cirka 50.000 kroner mindre end gennemsnitslønnen i de lande, OECD har undersøgt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet