Kvinder melder pas til topkarriere

25-01-2011
1 min.

Alt for mange ambitiøse og dygtige kvinder melder pas, når det gælder en topkarriere i erhvervslivet. Det er arbejdsmiljøet på direktionsgangene, der skræmmer kvinderne væk.

Det mener norske Benja Stig Fagerland, der er ekspert i ’womenomics’ – sammenhængen mellem kvinder, marked og økonomisk vækst – ifølge arbejdsmiljøviden.dk.

Hun siger, at de fleste kvinder vinker farvel til drømmene om en topkarriere, når de får børn, fordi kravene til en topleder i dag er både gammeldags og uforenelige med et godt familieliv.Benja Stig Fagerland mener, at Danmark har alt for meget fokus på, at det er kvindernes egen skyld, at de ikke når til tops. Men samtidig mener hun også, at den norske model, hvor kravet er, at 40 procent af bestyrelsesmedlemmerne i de største norske virksomheder skal være kvinder, er en begrænset succes.

”De kvinder, der kommer ind via kvoteordninger, er i høj grad kvinder over 50 år, der gerne vil være som drengene. Mange af dem tænker, klæder sig og opfører sig som mænd i bedste Angela Merkel-stil. De bringer ikke fornyelse med sig,” siger Benja Stig Fagerland.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.