Til forsvar for Ashton

8.6.2011

af

Catherine Ashton, EU’s høje repræsentant for den fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik - til tider også kaldet EU’s udenrigsminister - har haft en hård tid, siden hun startede i den nyoprettede post i december 2009. Adskillige diplomater fra EU’s nye og gamle medlemsstater har på det seneste sagt, at hun hverken har en klar agenda eller kan finde ud af at lede hendes personale. Og den ansete franske avis Le Monde spekulerede tidligere på året i, hvad der ville være den mest skånsomme og korrekte måde at fyre Ashton på, før hendes mandat udløber i 2014. Nu er flere EU-parlamentsmedlemmer imidlertid begyndt at forsvare Ashton, der i deres øjne blot er et offer for det grundlæggende problem i EU’s udenrigspolitik, nemlig at EU’s mange medlemslande alle har deres egne interesser at pleje. Som det tyske parlamentsmedlem, socialdemokraten Martin Schulz sagde til sine kolleger i EU-parlamentet tidligere på måneden:

“I’ve been reading astonishing articles about the high representative (Ashton), criticising her for a lack of policies. This is criticism inspired by people who only think about their own national interests.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 2. okt. 2023
Job
Odense Kommune
Job
Kommune Kujalleq
Job
TACK International A/S
Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet