Sang og badminton hjælper erhvervslivet

13-04-2010
2 min.

Med baggrund i professionel badminton og klassisk sang hjælper Flemming Wiberg og Christian Poulsen virksomheder med blandt andet stresshåndtering og ydelsesoptimering.

Fra et kontor i en villa i Birkerød på Sjælland hjælper en klassisk sanger og en tidligere landstræner i badminton virksomhedsledere og afdelinger med stress, samarbejdsproblemer og forbedring af ydeevne. De er begge cand.merc.´ere og ligestillede partnere i det syv år gamle firma Synergi.

”Synergi er et lille konsulenthus. Vores kunder er for eksempel kommuner, banker og store virksomheder indenfor transport, industri og telekommunikation. Det hænder også, at vi arbejder med små enkeltmandsejede virksomheder,” fortæller Flemming Wiberg og fortsætter:

”Vi specialdesigner lederudviklingsforløb, lige fra deciderede uddannelser af ledergrupper med mange hold over flere år til små korte forløb for en enkelt ledergruppe. Vi arbejder også med fællesfokusworkshops og topperformanceforløb for ledergrupper, afdelinger, afsnit eller hele organisationer. Vi coacher og stress-coacher ledere og specialister i forløb, hvor vi blandt andet benytter mentaltræning og i nogle tilfælde biofeedback.”

Bruger biofeedback

Flemming Wiberg opdagede biofeedback gennem sit arbejde som badmintonlandstræner for Danmark og Tyskland. Spillernes mentale spændingsniveau var vigtigt i forhold til deres indlæringsevner. Et lavt niveau betød, at spillerne faldt tilbage i deres gamle rutiner. Måling af det mentale spændingsniveau og værktøjer til at højne det kaldes biofeedback. Den viden samt et apparat til at måle det mentale spændingsniveau tog Flemming Wiberg med sig ind i Synergi.Den anden partner i firmaet, Christian Poulsen, har en fortid som klassisk sanger og dirigent og så muligheder i metoder fra musikkens verden.

”Flemming og jeg har brugt mentaltræning i hver vores verden. Det er virkelig noget, der virker, og det er ikke noget, der normalt bliver brugt i erhvervslivet. Den måde man træner og oplader på, inden man optræder på en scene, kan også bruges, når man går ud og laver et salg for en virksomhed,” fortæller Christian Poulsen. Synergi bruger blandt andet visualisering, hvor deres kunder forestiller sig en kritisk arbejdssituation, inden den opstår, og på den måde forbereder sig på den. Metoden virker, fordi hjernen ikke skelner mellem, hvad den forestiller sig, og hvad den rent faktisk oplever, fortæller Christian Poulsen.

Synergi benytter sig også af mange andre management- og coachingværktøjer og har udover de to partnere omkring 10 faste konsulenter tilknyttet.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.