Projektleder for bandeexit

27-04-2010
2 min.

Fra den dag Frank Jensen annoncerede et opgør med bandekriminaliteten i sit valgprogram til kommunalvalget, vidste Ingeborg Degn, at hun gerne ville være med til at løfte den opgave.

”Det så ud til at være en vildt spændende opgave, der handlede om at oversætte en politisk dagsorden til konkrete projekter. Derfor fortalte jeg min chef til efterårets MUS-samtale, at jeg gerne ville arbejde med de nye tiltag, som jeg fornemmede var på vej,” fortæller Ingeborg Degn om forløbet forud for jobbet som projektleder i Københavns Kommunes Center for Sikker By.

Umiddelbart efter skrev Ingeborg Degn en kort ansøgning, som hendes chef tog med til Claus Juhl, administrerende direktør i Økonomiforvaltningen. Og kort efter jul ringede telefonen, og Ingeborg Degn fik tilbudt job i det nyoprettede center.

Ingeborg Degn er uddannet jurist og efter flere år i advokatverdenen, har hun nu været ansat i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning i syv år. Med en velafsluttet intern projektlederuddannelse i bagagen har Ingeborg Degn blandt andet været projektleder for udbud af reklamepladser i byens rum og for flere byudviklingsprojekter.

”Det sidste år har jeg arbejdet på et program i Nordvest, som skulle sikre bydelen flere kulturtilbud og bedre infrastruktur, og hvor vi etablerede det nye ungdomshus,” fortæller Ingeborg Degn, som kalder det en spændende øvelse at udarbejde et program, der modsvarer en politisk aftale. Og hun er specielt glad for, at det gøres i samarbejde med lokale brugere, lokaludvalg og kolleger fra kommunens andre forvaltninger. 

Strategi på tegnebrættet

Siden jul er det gået stærkt med at tegne linjerne for det nye Center for Sikker By, og en tirsdag i slutningen af januar kunne Ingeborg Degn og en rådhusbetjent bære hendes skrivebord til de midlertidige lokaler på Rådhusets 1. sal. Kun tre dage efter afleverede Ingeborg Degn og hendes nye kolleger den første programbeskrivelse til styregruppen.”Der er altid mange bolde i luften i begyndelsen af sådan et projekt, hvor det handler om at komme fra ideudviklingsfasen til en struktur, man kan holde ud at arbejde i resten af tiden. Jeg kommer til at trække på den erfaring, jeg har opbygget i projektledelse og samarbejde, samt de netværk jeg har fået over årene. Og så har jeg nogle virkelig stærke kolleger, så jeg er meget optimistisk,” siger Ingeborg Degn.

På tegnebrættet ligger blandt andet formuleringen af en bandeexitstrategi - det vil sige hjælp til bandemedlemmer, der gerne vil ud af miljøet igen. Strategien skal både rumme muligheder for uddannelse, beskæftigelse og bolig, og den skal handle om samarbejdet med politiet og Kriminalforsorgen om at finde frem til de unge, der gerne vil ud.

Der skal også formuleres en særlig indsats over for kriminalitetstruede 18-25 årige. En gruppe, som ofte falder uden for kommunens nuværende tilbud, og som er i risiko for at blive plukket til bandemiljøet eller falde i en kriminel løbebane, hvis de ikke holdes fast i job eller uddannelse.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.