Depression som arbejdsskade

13-04-2010
1 min.

Sammenhæng mellem længerevarende stress på arbejdspladsen og depression.

Fire ud af fem personer, der i 2009 fik anerkendt depression som arbejdsskade, var ledere. Det er en skrævvridning, da behovet er langt større for medarbejdere uden ledelsesansvar, siger Bo Netterstrøm, overlæge på Stressklinikken på Hillerød Sygehus, til FTF magasinet Resonans.

I 2008 slog en rapport fra Arbejdsmedicinsk klinik fast, at der kan være en sammenhæng mellem længerevarende stress på arbejdspladsen og depression, og siden har fem personer altså fået anerkendt depression som en arbejdsskade.Bo Netterstrøm stod bag rapporten, der banede vejen for at få depression som følge af langvarig stress anerkendt som en arbejdsskade. Og han vurderer, at problemet med stresspåvirkning på arbejdspladsen er langt større hos medarbejderne, der ikke nødvendigvis har ledelsesansvar.

”Reelt er problemet langt større hos faggrupper, som er påvirket følelsesmæssigt, for eksempel mobning, eller som er for dårligt klædt på til arbejdsopgaverne. Når de så samtidig oplever eksempelvis et højt arbejdspres, kan det blive dét, som får korthuset til at falde for dem og dermed udvikle en depression,” siger Bo Netterstrøm til Resonans.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.