Sæt et apparat på brystbenet

12-01-2010
1 min.

- og mål din stress.

En ny type måleapparat kan registrere fysiologisk stress ved at måle smerte-trykfølsomhed ved brystbenet. Resultaterne ligger tæt op af de resultater, man opnår ved hjælp af de traditionelle måder at måle fysiologisk stress på, viser en videnskabelig undersøgelse.

Den ny metode kan bruges både af private og professionelle. Teorien bag den er, at mens man typisk bliver mindre følsom i kroppens lemmer så som arme og ben ved stress, så bliver man mere trykfølsom end ellers i et bånd hen over brystbenet. Det er denne særlige følsomhed, som måles.Måleapparatet er en dansk opfindelse udviklet af lægehuset Ull Care, som kalder det for et Ull Meter, der giver et objektivt mål for stress på videnskabeligt grundlag.

Den videnskabelige undersøgelse af den nye metode er lavet af forskere fra Ull Care, Københavns Universitet, Columbia University og NFA, Det nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, og er offentliggjort på NFA´s hjemmeside arbejdsmiljoforskning.dk.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.