Nyt DJØF-projekt om kvinder og ledelse

29.1.2010

af

Mentorer til talentfulde kvindelige DJØF-studerende.

En ny mentorordning, hvor ambitiøse kvindelige DJØF-studerende på sidste del af studiet kan få en kvindelig topchef som mentor, har fået en flyvende start.

Der er i første hit plads til 20, men næsten 70 meget kvalificerede ansøgere havde skrevet en motiveret ansøgning.

”Vi blev nærmest helt skræmt over deres talent,” fortæller Anna Mee Allerslev, der er formand for DJØF Studerende og sammen med DJØF Privat og DJØF Offentlige Chefer initiativtager til projektet.

Mentorerne hører til i topchef-ligaen og er alle på mindst vicedirektør- eller direktørniveau. Fx har den ene af landets to kvindelige departementschefer, Kulturministeriets Karoline Kjeldsen, sagt ja til at stille op.

”Det her handler ikke om at give de unge kvinder bedre muligheder end de unge mænd, men om at give dem lige muligheder,” understreger Anna Mee Allerslev.

DJØFs rapport fra sidste år ’Vi kan ikke bare vente’ dokumenterer, at kvinderne rammer nogle barrierer i forhold til at få lederjobbene, især de øverste, fastslår hun.

”DJØF mener, der nu må kvoter til. Men når ligestillingsministeren ikke vil rykke, må vi gøre noget andet.”

26-årige Marie Holm Hvidt, der læser cand.merc.int. på CBS, er en af de 20 kvinder, der nu får en mentor. Hun siger til avisen Urban, som har skrevet om projektet, at mange unge kvinder tror, at man er nødt til at opgive sit liv og familie og børn, hvis man vil til tops i ledelse.

Det er lige præcis dét billede, som mentorprojektet bl.a. skal gøre op med, siger Anna Mee Allerslev.

”Vi vil netop ikke lave små mandekvinder. Talent er mange ting. Mentorerne kan vise, hvordan man kan blive ved med at være sig selv og være kvinde i et toplederjob og også holde gejsten, hvis man støder på det berømte glasloft.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet