Engageret på arbejdet

08-09-2009
1 min.

- glad efter fyraften.

Har du haft en arbejdsdag, fyldt med entusiasme og glæde, så bliver din aften derhjemme formentlig også både lettere og lykkeligere.

Det konkluderer amerikanske forskere, som har fået 67 universitetsmedarbejdere til to gange om dagen at fortælle om først deres arbejdsdag og siden deres aften i familiens skød, skriver videnskab.dk.Ifølge forskerne er det følelsen af engagement – og ikke arbejdsmængde eller arbejdstid – som giver os overskud, når vi kommer hjem. Det er dog ikke sådan, at følelsen af overskud er konstant. En god arbejdsdag mandag kan sagtens blive afløst af en dårlig arbejdstirsdag – og det smitter så negativt af på stemningen derhjemme.

Engagement er godt. Men forskerne understreger dog, at et alt for stort engagement i arbejdet kan give bagslag, når man kommer hjem.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.