I det politiske brændpunkt

1.5.2009

af

Som direktionssekretær i Metroselskabet kender Peder Mandrup Knudsen efterhånden alt til, hvad det vil sige at befinde sig i det politiske brændpunkt af genstridige borgergrupper, kritiske politikere og ventende entreprenører.

Efter fire måneders forældreorlov vendte Peder Mandrup Knudsen 1. februar tilbage til et hektisk job som direktionssekretær i Metroselskabet. Han blev hovedkulds kastet ind i det intense forløb med at få de sidste politiske brikker på plads, inden transportministeren i slutningen af marts satte sin underskrift på Cityringen.

"Jeg havde glemt, hvor hektisk det kan være, når det politiske system har blikket rettet mod os. Det er utrolig udfordrende og til tider også hårdt, men samtidig en del af mit arbejde, som jeg synes er fantastisk spændende," siger Peder Mandrup Knudsen, der er cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet årgang 2004.

Hans rolle som direktionssekretær er konkret at betjene Metroselskabets ejere, altså staten samt Københavns og Frederiksberg Kommuner, og derudover at forberede bestyrelsesmøder og bistå selskabets ledelse i øvrigt. Det er dog især den første opgave, som har holdt ham travlt beskæftiget de seneste par måneder.

"Igennem hele beslutningsprocessen er det jo vores og min opgave at servicere vores ejere og hele tiden sørge for at få de rigtige informationer ud til politikerne, så de kan træffe de nødvendige beslutninger. Det er ofte meget tekniske ting, vi skal formidle, og der opfatter jeg tit min rolle som en slags oversætter. Politikerne skal have lige præcis tilstrækkeligt med tekniske detaljer til, at de kan træffe kvalificerede beslutninger. Men de må heller ikke drukne i tekniske detaljer, så de mister overblikket. Det er min rolle at holde den balance," siger Peder Mandrup Knudsen, som finder det inspirerende at arbejde i et miljø omgivet af en stor gruppe af internationale rådgivere og fagspecialister.

Spørgsmål fra Folketinget

Da nogle bygninger for nylig styrtede sammen i Köln, affødte det prompte en byge af spørgsmål til Transportministeriet fra Folketinget. Spørgsmål, der også er landet på Peder Mandrup Knudsens skrivebord.

"I perioden op til ministerens underskrift har vi modtaget omkring 67 folketingsspørgsmål fra politikerne på Christiansborg, som vil have sikkerhed for, at uheldet i Köln ikke kan ske i København. Spørgsmål, der blandt andet går på, om nogle af stationerne kan flyttes. Her handler vores opgave om at skitsere mulighederne for alternative stationsplaceringer, præcisere begrundelse for de nuværende placeringer og bidrage med analyser af sikkerheden, men også om at formidle, at vores boreteknikker og byggemetoder er sikre," siger Peder Mandrup Knudsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet