Nyt job - Maj Held Sallingboe

26-02-2009
2 min.

Klimatopmødet bliver et højdepunkt.

Cand.scient.pol. Maj Held Sallingboe, 29, har fået nyt job som kommunikationskonsulent i Vindmølleindustrien. Hun skifter fra et job i det globale pr-bureau Text 100.

Hvad er Vindmølleindustrien?

"Det er en interesse- og brancheorganisation med 206 medlemmer, som både tæller vindmøllefabrikanter og de virksomheder, der leverer komponenter, service og rådgivning til vindmølleindustrien. Vi bor på Rosenørns Allé på Frederiksberg og er 15 ansatte."

Hvorfor søgte du jobbet?

"Klima- og energipolitik har interesseret mig siden studietiden, og jeg har også arbejdet med det i Text 100. Jeg vil gerne kunne stå op hver morgen og føle, at jeg er med til at gøre en forskel. Vindteknologien er den eneste teknologi, der på nuværende tidspunkt kan levere tilstrækkelig ren energi til, at EU kan realisere sine 2020-mål."

Hvad skal din dag gå med?

"Jeg skal betjene pressen, jeg har redaktionelt ansvar for vores nyhedsmagasin Megawatt, og jeg skal udarbejde nyhedsbreve, årsberetning, branchestatistik, artikler til hjemmesiden med mere. Og så skal jeg deltage i medlemsmøder og relevante konferencer og udstillinger, hvor vores medlemmer er repræsenterede."

Hvad bliver din største udfordring i det kommende år?

"At få disse to vigtige budskaber ud: Vindteknologien er en del af løsningen på finanskrisen, og vindteknologien er en del af løsningen på klimaudfordringerne."

Hvad betyder klimatopmødet i København for dig?

"Det er en oplagt mulighed for at vise, at vindkraft virker. Men jeg tror, det er vigtigt at understrege, at klimatopmødet er en milepæl - ikke et mål i sig selv. Vindteknologien er en vigtig energiløsning, uanset om vi snakker uafhængighed af olieproducerende lande, CO2-reduktion eller bare god økonomisk sans. Derfor står og falder udbredelsen af vindteknologien ikke med topmødets resultat. Men jeg håber selvfølgelig, at der kommer et godt resultat i København til december."

Hvad bliver det mest spændende for dig i dit første år i jobbet?

"Obamas indsættelse som præsident i USA var et stort øjeblik, og det bliver spændende at se, om han kan realisere sine politiske målsætninger. Klimatopmødet bliver årets spændingshøjdepunkt, og her spiller USA en afgørende rolle. Forhandlingerne kommer sandsynligvis til at stå eller falde med USA's villighed til at acceptere bindende mål, og historien taler desværre ikke for et positivt udfald."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.