Usikre chefer mobber

01-12-2009
1 min.

Læs her om en undersøgelse, som amerikanske psykologer fra University of California, Berkeley og University of Southern California, har foretaget.

Chefer, som føler sig usikre på, om de kan klare lederrollen, er mere tilbøjelige til at mobbe deres medarbejdere, end andre chefer er. Det viser en undersøgelse, som amerikanske psykologer fra University of California, Berkeley og University of Southern California har gennemført, skriver management-issues.com.

Psykologernes undersøgelse giver formentlig noget af forklaringen på, hvorfor mere end en tredjedel af amerikanske medarbejdere giver udtryk for, at deres chefer saborterer dem, skælder ud eller nedværdiger dem.Men det er ikke inkompetencen som leder, der alene fører til en aggressiv attitude, siger en af forskerne bag studiet, Serena Chen, førsteamanuensis ved UC Berkeley.

”Det er kombinationen af at have en rolle med meget magt og så frygten for ikke at kunne håndtere de opgaver, der følger med magten, som fører til, at cheferne går til verbale angreb på deres medarbejdere. Vores undersøgelse peger på, at det først og fremmest handler om selvværd,” siger Serena Chen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.