Usikre chefer mobber

2.12.2009

af

Læs her om en undersøgelse, som amerikanske psykologer fra University of California, Berkeley og University of Southern California, har foretaget.

Chefer, som føler sig usikre på, om de kan klare lederrollen, er mere tilbøjelige til at mobbe deres medarbejdere, end andre chefer er. Det viser en undersøgelse, som amerikanske psykologer fra University of California, Berkeley og University of Southern California har gennemført, skriver management-issues.com.

Psykologernes undersøgelse giver formentlig noget af forklaringen på, hvorfor mere end en tredjedel af amerikanske medarbejdere giver udtryk for, at deres chefer saborterer dem, skælder ud eller nedværdiger dem.

Men det er ikke inkompetencen som leder, der alene fører til en aggressiv attitude, siger en af forskerne bag studiet, Serena Chen, førsteamanuensis ved UC Berkeley.

”Det er kombinationen af at have en rolle med meget magt og så frygten for ikke at kunne håndtere de opgaver, der følger med magten, som fører til, at cheferne går til verbale angreb på deres medarbejdere. Vores undersøgelse peger på, at det først og fremmest handler om selvværd,” siger Serena Chen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 2. okt. 2023
Job
Odense Kommune
Job
Kommune Kujalleq
Job
TACK International A/S
Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet