En ny adm. direktør skal komme udefra

08-10-2009
1 min.

Læs her om ny undersøgelse fra London Business School og Kellogg School of Management.

Når den administrerende direktør har fejlet og ryger ud af virksomheden, bliver han eller hun typisk erstattet af en fra huset, fordi det opfattes som et sikkert kort. En fra huset kender jo problemerne i organisationen.

Men er en person med personlig forbindelse til den gamle direktør et sikkert kort? Svaret er nej ifølge nye undersøgelser fra London Business School og Kellogg School of Management, skriver management-issues.com.Forklaringen er, at uanset hvad, har en ny direktør, der er rekrutteret fra huset, en følelsesmæssig tilknytning til sin forgænger. For selv om han eller hun måske godt kan se, at forgængerens dispositioner ikke altid var lige heldige, så har de en tilbøjelighed til at fortsætte i samme spor, fordi de på en eller anden måde har knyttet et følelsesmæssigt bånd på grund af en fælles historie.

Så konklusionen fra forskerne er: ”If you want to clean up the mess, an outsider is best”.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.