Tillægsforsikring til a-kassen

29-01-2009
1 min.

Flere djøfere spørger om tillægsforsikring til a-kassen.

Kan økonomien holde til dagpenge? Djøferne er blevet mere bekymrede for arbejdsløshed siden 1. september, hvis man måler det på antal henvendelser, som DJØF får om den såkaldte tillægsforsikring.

Det er en forsikring, som medlemmerne via DJØF kan tegne i TopDanmark og dermed få et ekstra månedligt beløb udbetalt oveni udbetalingen fra a-kassen, hvis man skulle blive afskediget.

Stigningen i henvendelser er markant i de sidste fire en halv måned, om end tallene ikke er så store: Fra 1. september 2008 til 15. januar i år har 24 medlemmer henvendt sig om tillægsforsikringen. I samme periode forrige år var det fjorten.

Stigningen er især sket blandt privat ansatte djøfere."I en lang periode har det været sådan, at de privat ansatte djøfere var 100 procent sikre på at få et nyt job med det samme, hvis de blev ledige. Nu er vi ved at være i bund med de ledige stillinger. Det her er et tegn på, at folk føler sig mere usikre på fremtiden. De færreste af vores medlemmer kan jo leve af en a-kasseunderstøttelse," siger formanden for DJØF Privat, Jan Helmer.

Der kommer lige mange henvendelser om tillægsforsikringen fra mænd og kvinder, og der er en bred aldersfordeling.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.