Masters of Disasters

1.5.2009

af

Disse Masters of Disasters fra business-skolerne.

Finanskrisen har - ifølge Dagbladet Børsens London-korrespondent - udløst en debat om, hvorvidt de store business-skoler er medansvarlige, fordi de har uddannet alle de MBA´ere, Master of Business Administration, der har eller har haft nøglepositioner i de store finansvirksomheder, som initierede krisen.

Den hårdeste beskyldning kommer ifølge Børsen fra forfatteren til bestselleren 'What The Teach You at Harvard Business School', Philip Delves Broughton, som selv har gået på Harvard.

Han påpeger, at topcheferne i en række skandaleramte finansielle virksomheder er MBA-kandidater fra bl.a. Harvard - 'disse Masters of Disasters' kalder han dem og mener, at MBA bør stå for Master of Business Apocalypse.

Det afvises pure af Sir Andrew Likierman, rektor på en af verdens mest berømmede business schools, London Business School, som afleverer 46 procent af sine MBA-kandidater til finansverdenen.

Business-skoler er hverken finansskoler eller bankskoler, siger han til Børsen og forklarer, at når der er så mange i finanssektorens top med en MBA, er det fordi, finansverdenen gennem de sidste 30 år i stigende omfang har efterspurgt de bedste hoveder og tilbudt dem de bedste lønninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet