Nyt job - Trine Hørdum Grünberger

26-06-2008
2 min.

Ensomme unges nye ankerkvinde.

Trine Hørdum Grünberger, 35, cand.scient.soc. i socialt arbejde fra Aalborg Universitet, er blevet sekretariatsleder i Ventilen Danmark. 'Ventilen' kan også læses som 'ven til en', og det er en frivillig organisation, som driver mødesteder for stille og ensomme unge i 12 lokalafdelinger rundt i landet med hovedkvarter i Ny Kongensgade midt i København.

Hvordan fandt du jobbet?

"Jeg så jobannoncen på DJØFs Jobunivers og blev med det samme dybt inspireret."

Hvorfor søgte du det?

"Jeg kendte i forvejen lidt til Ventilens arbejde og store engagement. Både med mødestederne ude i lokalafdelingerne og på landsplan med at synliggøre problemet med unges ensomhed gennem forskning, debat og erfaringsudveksling. Hvem vil ikke være en del af det? Og så trives jeg med at arbejde værdibaseret."

Hvorfor tror du, at du fik jobbet?

"Jeg er sikker på, at min baggrund som sociolog har været meget væsentlig. Derudover har jeg arbejdet som konsulent, underviser og med ledelse i små ti år. Jeg tror også, det har spillet ind, at jeg har været vant til at arbejde med en kombination af teori og praksis."

Hvad ved du om ensomhed hos unge?

"De få undersøgelser, vi har i dag, viser, at fem til ti procent af de unge mellem 15 og 20 år føler sig ensomme i en grad, så det skader deres livskvalitet. Så i et samfund som vores, hvor stort set alt er netværksbaseret, er der stadig mange unge, som ikke har de venner og kontakter, som dels giver status, dels er en nødvendighed for at trives i sit ungdomsliv. Unges ensomhed er et underbelyst område. Heldigvis er forskningen godt på vej, men der mangler redskaber til at få øje på disse unge og hjælpe dem."

Hvad bliver dine opgaver?

"I et mindre, landsdækkende sekretariat er der altid mange opgaver - store som små. Min fornemmeste opgave er at være organisationens anker med såvel overblik som sans for detaljen. Og så skal jeg fortsætte det gode arbejde fra mine forgængere. På det helt konkrete plan er der altid en række økonomiske udfordringer for en frivillig organisation - vi er afhængige af andres velvillighed og støtte. Og så kommer min dagligdag også til at gå med at gøre alle, der gider høre på mig, opmærksomme på, at unges ensomhed er et overset problem."

Hvad bliver det mest udfordrende?

"Det er altid udfordrende at skifte job. Men som person trives jeg med forandring, så jeg ser frem til alle udfordringer."

Hvad bliver det sjoveste?

"Ventilen Danmark er baseret på frivillig arbejdskraft på alle niveauer. Det er en verden, der syder og bobler med gode ideer, visioner, udsyn og ildsjæle, og det er et privilegium at få lov til at være en del af det."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.