Chefer drømmer også om fritid og ferie

29-05-2008
1 min.

Svenske chefer vil have mere fritid og ferie. Mange vil gerne arbejde færre timer. Alt i alt er de bløde værdier i høj kurs i en gruppe, der øjensynligt har så meget i lønningsposen, at de nu stiller helt nye krav til personalegoder.

Undersøgelsen er gennemført blandt 500 chefer på svenske virksomheder. De er blevet spurgt om, hvordan deres drøm om et personalegode ser ud.

Det mest almindelige svar er 'tid til at koble af' eller 'mere ferie'. Mange vil også gerne gå ned i arbejdstid - dog med samme løn.

Undersøgelsen rummer også utraditionelle svar som 'frihed og kærlighed' eller 'at kunne tage fri i flere uger uden at skulle tjekke mail eller mobil.'

10 procent vil gerne have hjælp til rengøring, børnepasning og madlavning, og det samme antal vil gerne have en - gerne gratis - tjenestebil.

Muligheden for at arbejde hjemme er til gengæld ikke særlig eftertragtet i ledergruppen, måske fordi de allerede har rigeligt af den slags.Halvdelen af deltagerne i undersøgelsen arbejder oftest 60 timer eller mere om ugen og har også tit arbejde med hjem.

Undersøgelsen er gennemført af det svenske analyseinstitut Synovate.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.