Klare værdier = tilfredse yngre akademikere

10-04-2008
1 min.

Yngre akademikere inden for samfundsvidenskab og ingeniørfaget er generelt mere tilfredse, hvis de er i virksomheder, som har et værdisæt. Jo bedre de kender virksomhedens værdier, jo mere tilfredse er de.

Det viser en undersøgelse 'Talent 2008' blandt 3.034 djøfere, ingeniører og civiløkonomer under 40 år, som BNY, Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin, har gennemført.

Den dokumenterede sammenhæng mellem værdier og medarbejdertilfredshed bør dog ikke uden videre føre til selvtilfredshed i de ledelser, der har været igennem processen med at udvikle værdier, understreger magasinet. For godt nok er en stor andel af de medvirkende yngre akademikere ansat i virksomheder med værdisæt - ikke mindst de offentlige virksomheder er godt med her. Men problemet er, at en meget stor del af akademikerne erklærer, at de netop ikke har godt nok tjek på deres virksomheds værdier, og der er også en stor andel, som ikke synes, at deres virksomhed i høj grad efterlever sine egne værdier.

Professor Mette Morsing, CBS, mener dog, at det i virkeligheden er udmærket, hvis folk ikke har tjek på værdierne i den forstand, at de kan rable dem af sig, hvis de bliver vækket midt om natten. For værdierne skal kunne tilpasses mange forskellige situationer, og meget entydige værdier og for megen 'group thinking' kan blive en ulempe for en virksomhed.

"Hvis man vil tiltrække de talenter, der kan skabe udvikling, så bør virksomhedskulturen ideelt set også kunne rumme retten eller pligten til at se kritisk på virksomhedens kultur og til at eksperimenter og begå fejl," siger hun til BNY og fastslår, at netop dén ledelsestil er afgørende for mange unge talenter.

Talent 2008-undersøgelsen

Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin har i samarbejde med DJØF, IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) og C3 (Civiløkonomernes organisation) spurgt 7.455 djøfere, ingeniører og civilingeniører under 40 år i både offentlig og privat sektor om deres holdninger og forventninger til job, karriere og ledelse. 3.034 har svaret, heraf var der 749 ledere. Svarene er indsamlet i februar/marts.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.