Jyde sælger København

15-01-2007
2 min.

Lars Ramme Nielsen voksede op i Aalborg, studerede statskundskab i Århus, og nu sælger han København i udlandet som kongres- og mødeby. Det gør han som netværksbestyrer og sekretariatschef i Wonderful Copenhagen.

"Jeg har det bedst, når jeg står inde i Parken og ser AaB slå FCK," fortæller den 32-årige jyde, der dog har taget København til sig som sin egen.

"For at være troværdig over for potentielle kunder skal jeg have følelserne med, og mit hjerte er bestemt med i det, jeg laver. Det er en drivkraft for, at jeg kan komme tidligt op om morgenen og nogle gange arbejde til ud på de sene timer. Når man arbejder med at sælge en by som København, er det svært at undgå at have lys i øjnene, og det tror jeg i øvrigt også er en forudsætning for at få succes," siger Lars Ramme Nielsen.

Efter studiet var han konsulent i et revisionsfirma, inden han flyttede til København for at arbejde for Hovedstadens Udviklingsråd.

"En af de opgaver, jeg var med til, var at fusionere turismeorganisationerne i Nordsjælland og Roskilde ind i Wonderful Copenhagen, og det var den vej rundt, jeg lærte Wonderful Copenhagen at kende. En dag ringede direktøren så og spurgte, om jeg ville drikke en kop kaffe med ham, fordi han skulle have en ny assistent. Det ville jeg selvfølgelig gerne, og så blev jeg direktionsassistent, som jeg var i tre år. Efter det var jeg flyvefærdig til at få ansvar for mit eget, og så blev jeg så sekretariatschef," fortæller Lars Ramme Nielsen.

Masser af politik

Ud over statskundskaben tog han et par kurser på Handelshøjskolen, da han savnede nogle mere kommercielle og privatsektor-rettede fag. I sit daglige arbejde møder han både private og offentlige spillere, og det er vigtigt for ham at kunne operere i begge sfærer."Jeg skal evne at kunne forhandle med både hoteldirektører og udenlandske kunder. Det drejer sig typisk om en bred gruppe af mennesker - lige fra klicheen på benhårde forretningsfolk til videnskabeligt baserede foreninger, der skal arrangere en videnskabelig kongres. Og hvis vi for eksempel vil have lov til at hænge bannere op i byen for at byde en kongres velkommen, så er det ikke nødvendigvis lige til at få en tilladelse igennem i Københavns Kommune," siger Lars Ramme Nielsen.

"Så jeg oplever i virkeligheden, at der er meget politik i mit job. Ikke kun i en Christiansborgsk eller Københavns Rådhus forstand. Der er jo masser af interesser og dermed politik i det vi laver," afslutter Lars Ramme Nielsen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.