Det offentlige taber terræn hos nyuddannede

24.8.2007

af

De nyuddannede djøfere kommer så hurtigt i arbejde for tiden, at det er rekord og ikke set bedre i de sidste ti år. Og det på trods af, at antallet af nyuddannede djøfere er steget med knapt ni procent siden sidste år.

Den private sektor øger fortsat sin markedsandel på bekostning af den offentlige sektor. I 2006 var det 39 procent af de nyuddannede, der fandt job i den private sektor. I år er tallet vokset til 43 procent.

"Fortsætter den tendens, varer det ikke længe, før halvdelen af alle nyuddannede djøfere bliver ansat privat," siger Lars Munck, chefkonsulent i DJØF.

Den offentlige sektor tabte tilsvarende rekrutteringsandele blandt nyuddannede djøfere fra 58 procent i 2006 til 53 procent i år.

"Det understreger, at den offentlige sektor må forventes at få markante rekrutteringsproblemer også blandt højtuddannede nyuddannede. Og hvis ikke de offentlige arbejdsgivere tager sig mere sammen med at skabe konkurrencedygtige lønninger og et bedre image, risikerer vi, at fremtidens offentlige sektor ikke vil være interessant for DJØF-kandidaterne," siger formanden for DJØFs Overenskomstforening, Søren Burcharth.

De sidste fire procent af de nyuddannede i beskæftigelse angiver, at de er blevet ansat i 'anden beskæftigelse' - altså hverken i offentlig eller privat sektor.

De nyuddannede kvinder og mænd kommer stort set lige hurtigt i job - med et lille forspring til kvinderne. 55 procent af kvinderne blev ansat i den offentlige sektor mod 50 procent af mændene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet