Langt flere topchefer sparkes ud

22-02-2007
1 min.

Usikkerhed på toppen

Cheferne i de børsnoterede virksomheder sidder langt mindre sikkert i stolen end tidligere. I løbet af ti år er omsætningen af topchefer øget fra under ti procent til næsten 30 procent. Og kun halvdelen forlader deres job frivilligt, viser en undersøgelse, som den svenske managementvirksomhed Kandidata har gennemført blandt 70 chefer.

Alle cheferne har erfaringer fra sig selv eller fra andre chefkolleger, der har måttet forlade posten, fordi de ikke levede op til de krav, virksomheden stiller. Og det er ikke bare i toppen, der renses ud. Langt flere chefer i det hele taget bliver fyret eller degraderet end tidligere.

Den primære forklaring til dem, der får sparket, er, at cheferne mangler de personlige egenskaber, der kræves af en m/k i deres stilling. De er ikke markante nok, har dårlig selvindsigt og dårlige kommunikationsevner, og så formår de ikke at bygge eller lede et team, lyder konklusionerne fra Kandidata.Der er dog nogle chefer, der knap så ofte ryger ud. Fyringerne blandt chefer, der er rekrutteret internt, er nemlig ikke helt så udbredt. Deres fordele ligger i, at de i forvejen kender kulturen og produkterne i virksomheden og ikke mindst i, at de har et netværk i organisationen.

Undersøgelse er omtalt i et elektronisk nyhedsbrev - klik på linket i boksen til højre.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.