Servicevirksomheder:

15-10-2007
1 min.

Djøfere søges.

Skal der udvikles og tænkes nyt, så skal der en djøfer til. Sådan lyder det fra mange servicevirksomheder. Det viser en undersøgelse blandt 500 danske servicevirksomheder, som DJØF har gennemført i samarbejde med blandt andet Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

Generelt bruger to ud af tre virksomheder akademikere som primus motor i deres udviklingsarbejde, og heraf vælger to tredjedele at sætte en eller flere djøfere på opgaven.

Men ofte bliver det bare til ønsketænkning ude i virksomhederne, for undersøgelsen viser nemlig også, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft til at stå for udviklingsarbejdet. Næsten halvdelen af virksomhederne oplever mangel på kvalificeret arbejdskraft til udviklingsopgaverne som en barriere.Samtidig efterspørger servicevirksomhederne mere offentlig forskning på klassiske djøf-områder som for eksempel ledelse- og organisationsudvikling, offentlig-privat samspil og arbejdsmiljø. I dag går en stor del af forskningsmidlerne på det naturvidenskabelige område som for eksempel sundhedsfremme, bioteknologi og behandlingsmetoder.

Serviceerhvervene udgør mere end 70 procent af de samlede økonomiske aktiviteter i Danmark, og det er også her langt, langt de fleste nye job bliver skabt.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.