Ledige djøfere er også stressede

15-10-2007
1 min.

Selv om mange fortolker stress som en tilstand, der kommer af at have for meget at lave på arbejdet, har det længe været kendt, at ledige i høj grad rammes af stress.

Lange arbejdsdage, familien der trækker i den anden ende og store arbejdsbyrder er helt plausible årsager til at udbryde: "Pyh, jeg er stresset." Men den ret er ikke kun forbeholdt djøfere i arbejde. Ledige djøfere mærker i høj grad også stressen vise tænder. Og jo længere tid de har været uden arbejde, jo større er sandsynligheden for, at stressen bider sig fast. Det viser en undersøgelse, som DJØF har gennemført blandt ledige medlemmer.

Der går en klar skillelinje ved et halvt års ledighed i forhold til, hvor stressede de ledige er. Det tyder på, at på det tidspunkt brister ens forventninger og forhåbninger om at komme i arbejde i meget nær fremtid, lyder en af konklusionerne i undersøgelsen.

Til gengæld er helt nye kandidater tilsyneladende væsentligt mindre udsatte, når det gælder stress. Det kan formentlig forklares med, at de mærker et lavere økonomisk forventningspres end de etablerede djøfere gør, lyder en anden konklusion.Når de ledige djøfere søger job, oplever en del at blive sorteret fra med begrundelsen: "Overkvalificeret." Og på trods af den megen snak om det uundværlige grå guld, er der påfaldende mange ledige over 40 år, som på eget initiativ angiver, at de oplever alder som en kraftig barriere for at komme i arbejde.

Det er de færreste ledige, som mener, de får relevante tilbud fra det jobcenter, de er tilknyttet. Og lidt under halvdelen kan nikke ja til, at de møder en god service i deres jobcenter. Mange forklarer deres oplevelse med, at der ikke er nok viden om, hvordan man bedst hjælper ledige akademikere.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.