DJØF Forum 2007

15-10-2007
1 min.

Globaliseringens udfordringer.

"Det er stadig sådan, at vi mentalt i Danmark ikke helt har forstået, at den gamle nationale ramme er sprængt", sådan lød det fra Poul Nyrup Rasmussen, som var en af tre oplægsholdere på det årlige DJØF Forum den 28. november i Øksnehallen.

Under overskriften - Postnr. 2007, Verden - blev der sat fokus på globalisering. Med Journalist Trine Sick som ordstyrer kunne en talstærk forsamling på cirka 450 djøfere høre forskellige tilgange til temaet. Ambassadør Ellen Margrethe Løj fortalte om Danmarks rolle i FN-systemet. Direktør i Saxo Bank, Lars Seier Christensen, fokuserede på Danmarks fordele og ulemper som spiller i den globale økonomi. Og endelig talte Poul Nyrup Rasmussen om det europæiske samarbejde, inden der blev budt op til spørgsmål fra salen.Indlæggene og den efterfølgende debat viste med al tydelighed, at Danmark må indstille sig på en stadig mere globaliseret verden. Der var dog, ikke overraskende, stor uenighed om, hvordan Danmark skal agere for at klare udfordringerne bedst muligt.

Gense oplæg og debat ved at klikke på linket i boksen øverst til højre.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.