Poker gav tid til familien

15-11-2007
2 min.

For at få mere tid til familien, og samtidig opleve internationale udfordringer, forlod Erik Balck Sørensen jobbet som direktør for at blive business manager for en af verdens bedste pokerspillere.

Spilleren hedder Gustav 'Gus' Hansen og er i øvrigt Erik Balck Sørensens svoger. Efter cand.merc.int.-titlen var i hus, arbejdede Erik Balck Sørensen i en mindre managementvirksomhed og blev derefter administrerende direktør for et firma, der laver teknologier til omsætning af biomasse. Arbejdet var spændende og udfordrende, men han følte ikke, at det gav ham mulighed for at bruge tid nok sammen med familien.

"Jeg sad hver dag på arbejdet og tænkte: 'Jeg mangler en time for at blive færdig med det, jeg skal'. Og når jeg kom hjem til familien, tænkte jeg: 'Jeg mangler en time herhjemme'. Det er jo simpel matematik, ligningen går bare ikke op," fortæller han.

Hustruen Tine arbejder også for Gus Hansen. Hun tager sig af alt det praktiske med flyrejser, hotelværelser, Gustavs kalender og så videre. Erik står for forretningsdelen. De veksler mellem at bo fire måneder om året i Las Vegas og resten af tiden i huset i Brønshøj. Arbejdet klarer de på hjemmekontoret, både i USA og Danmark. Det giver dem en god fleksibilitet i forhold til at tilrettelægge familielivet med deres to små døtre. Der er dog en lille ulempe ved familiesamarbejdet.

Når jeg bliver irriteret på mine kolleger og min chef, så er det altså min familie. Hvor langt kan man gå over for sin familie, når der er noget, der ikke kører rent arbejdsmæssigt? Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det kører fuldstændig smertefrit."

Broccoli og matadorpenge

Erik Balck Sørensen ser nogle gange med fra sidelinjen, når svogeren spiller poker."Jeg har en enkelt gang set, at der var langt over en million dollars på bordet. Der bliver forholdet til penge pludselig meget tåget, og så er jeg nødt til at tænke på noget andet eller forestille mig, at det er matadorpenge eller broccoli eller noget. Ellers bliver man jo sindssyg," fortæller Erik Balck Sørensen, som også spiller lidt poker selv.

"Jeg har jo lært det af mesteren. Han købte mig ind i VM her i sommer. Han ordnede det, så han klart fik den største andel, hvis jeg vandt noget. Det kostede 10.000 dollars, og det gider jeg jo ikke betale. Jeg er ikke fascineret nok af gambling til at ofre så mange skillinger. Det gik rigtig godt i turneringen, men poker er jo også held. Lad os sige det på den måde, at vi var rigtig mange med, og jeg kom ikke særlig langt," fortæller han.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.