Sundhedsfryns til Hedensted-ansatte

15-01-2007
1 min.

Hedensted Kommune går i front med at sætte standarden for, hvad kommunerne tilbyder i medarbejderpleje.

Så nu har de ansatte fået en sundhedsordning, som giver dem adgang til gratis behandling hos fysioterapeuter, kiropraktorer, zoneterapeuter og massører på fire sundhedscentre i kommunen. Det skal bare foregå i fritiden.

"Vi tror på, at det er en win-win-situation for medarbejdere og kommune. Der er jo ikke nogen formelle regler, der står i vejen for det, så det er et spørgsmål om grundlæggende holdninger til, hvordan man driver en stor, moderne virksomhed med 4.200 medarbejdere. Og her hører personalepleje og -goder med som ét blandt mange elementer i den samlede palet, der gør det værd at arbejde hos os," siger personalechef Jesper Holm.

Han forklarer, at sundhedsordningen er indført, fordi Hedensted Kommune har en ambition om at være blandt de mest attraktive arbejdspladser - i en tid, som kræver fokus på fastholdelse og rekruttering. Og fordi de tror på, at medarbejdere, der føler sig set, værdsat og anerkendt, også trives bedre på jobbet og dermed leverer bedre til borgerne. Og endelig er der nogle medarbejdere, som simpelthen er slidte og har brug for både forebyggelse og behandling.

Ordningen står kommunen i tre mio. kroner, som er omsat til et antal åbningstider i de fire sundhedscentre. Medarbejderne booker selv de tider, de har brug for på telefon eller net, og der er ikke sat en grænse på for, hvor meget man kan trække på ordningen.

"Først hvis det viser sig, at efterspørgslen er langt større end kapaciteten, vil vi tage stilling til, om der eventuelt skal sættes begrænsninger på," forklarer Jesper Holm.Lige nu arbejder de på at kombinere ordningen med også at kunne tilbyde en meget attraktiv rabat på medlemskab af en større fitness-kæde.

"Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil være med til at sætte standarden på dette felt og prøve noget af, som også i kommunal sammenhæng er ret nyt. Så det her er første skridt, og vi har allerede lagt hovederne i blød for at finde nye spændende og attraktive tilbud til vores medarbejdere."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.