Nyt job - Rikke Maria Harhoff

15-01-2007
1 min.

Hun fik jobbet, man ikke søger.

Rikke Maria Harhoff, scient.pol., 28 år. Pr. 18. juni ansat som ministersekretær i Beskæftigelsesministeriet. Kommer fra en stilling som fuldmægtig i Beskæftigelsesministeriets Internationale Kontor.

Hvordan fik du jobbet?

"Man søger ikke sådan en stilling. Jeg blev prikket diskret på skulderen, og det kom som en stor overraskelse."

Er det et job, du altid har drømt om?

"Nej egentlig ikke - netop fordi det ikke er et job, man kan søge og gå målrettet efter. Men jeg har fået en kæmpe chance, jeg ikke kunne sige nej til."

Hvorfor tror du, det blev dig?

"Det er vigtigt at kunne holde mange bolde i luften og have overblik i sådan et job, og jeg har haft en meget koordinerende rolle i mit tidligere job. Samtidig er ministersekretærer typisk yngre, der ikke har stiftet familie endnu, fordi du skal kunne udvise en stor fleksibilitet - man skal være meget til rådighed i jobbet. Jeg måtte da også lige hjem og vende det med min kæreste, da jeg havde fået tilbuddet, selvom jeg ikke var i tvivl om, at jeg gerne ville have det."

Hvor meget arbejder du?

"Nu har jeg kun arbejdet hen over sommeren, hvor der ikke er så travlt, men der er vist ingen tvivl om, at det er et job, som varierer meget, og at jeg i perioder vil komme til at være meget på arbejde."

Hvad er det mest udfordrende ved dit job?

"At man skal forholde sig til alle mulige forskellige sager, inden de når ind til ministeren. Før havde jeg et specifikt sagsområde. Samtidig har jeg daglig kontakt med vildt mange mennesker, og jeg skal holde styr på, hvad jeg talte med den enkelte om."

Hvad er det sjoveste ved dit job?

"At jeg er tæt på de politiske beslutninger, og at tingene går stærkt."

Hvad er dine videre karriereplaner - en ministersekretærpost er jo ikke kendt for at være en livstidsstilling?

"Jeg aner det ikke. Jeg var meget meget glad for mit tidligere job, så allerede dengang tænkte jeg: 'Hvordan skal jeg få et ligeså spændende job'. Og nu tænker jeg, at der nok ikke er meget, der er så spændende som det job her, men lige nu nyder jeg det bare."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.