Grin af chefens vitser

11-01-2007
1 min.

Kategorisering af latter

Ifølge den norske netavis Ukeavisen Ledelse er det ikke kun, når noget er sjovt, vi griner. I hvert tilfælde ikke når vi er på arbejde.

Et grin på arbejdet kan være et magtsignal og være med til at opretholde en hierarkisk struktur, siger professor Viveka Andelswärd, Universitetet i Linköping, der har forsket i fænomenet. Hun har studeret en anselig mængde samtaler, alt fra ansættelsesinterview og forretningsmøder til hverdagssnakken mellem kolleger.

Viveka Andelswärd konkluderer, at når vi griner af noget, fordi det er morsomt, er det kun er en lille del af, hvad latteren bliver brugt til. Den bliver nemlig lige så ofte brugt som et magtsignal. Derfor er det en fordel, at kunne kende et slags grin fra et andet, siger hun.

Efter at have studeret grin og latter rundt omkring på kontorer, i kantiner og ved kaffeautomaterne, har hun udskilt den ægte latter og delt resten op i fire kategorier:

  • Vise-magt-latteren - Når du griner, griner alle andre. Typisk en underordnet, der griner med, når en overordnet griner.
  • Hierarki-latteren - Når chefen fortæller en vits, griner du, selv om du ikke synes, den er sjov.
  • Lille-jeg-latteren - En latter, som er mest udbredt blandt kvinder, og en måde at tage brodden af det, man netop har sagt. F.eks.:" Jeg synes selv, jeg er rigtig god til det her - hi hi hi."
  • Vigtigt-møde-latteren - Forekommer typisk i forhandlinger. Her timer man latteren, så den kommer, når man skifter tema, eller man bruger den til at markere, at det er slut på diskussionen.
Kan du genkende grinene?

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.