Brevkasse
29.1.2019
af
Frederik Iuel
Er det en god idé at sætte et portrætbillede på sit cv? Hvad er egentlig formålet?
Efter fire gode år i en spændende stilling har jeg brug for at komme videre. Jeg er analytiker i den finansielle sektor og overvejer nu at realisere et lederjob. Den stilling, jeg sidder i nu, er jeg headhuntet til. Og i den foregående stilling var jeg otte år. Den søgte jeg selv efter veloverstået dimission og efter alle kunstens regler med cv og ansøgning og hele pivtøjet. Jeg kan forstå, det er blevet ’moderne’, at man smider et foto på cv’et. Kan det passe? Og hvordan er det relevant? I udlandet ved jeg, at det nærmest er ulovligt – eller i hvert fald et brud på etiketten. Hvad anbefaler I, at man gør?
’Måske fotomodel’
Kære kommende fotomodel
Det gode spørgsmål er ikke, om du skal have foto på. Spørgsmålet er snarere, hvordan dit foto skal skæres, vinkles og placeres.
Langt de fleste ansøgere lægger et foto på cv’et i dag. Sådan var det rigtignok ikke for bare få år siden, men det har ændret sig. Naturligvis under indflydelse af, at sådan er det på de sociale medier, hvor vi jo har profilbilleder alle vegne. Arbejdsgiverne er vænnet til, at der er foto med i pakken. Er der ikke det, vil de måske undre sig, for alle andre ansøgere smider jo et foto på. Gør du det ikke, møder arbejdsgiverne det i bedste fald med ligegyldighed, men hvad værre er, måske undrer de sig. Og ’undringen’ vil måske støje omkring dit materiales ellers gode historie, om det du vil og kan bidrage med i det nye job. For mange ’undringer’ om dit ansøgningsmateriale øger risikoen for, at du lander i den forkerte bunke i screeningen. Så lad ikke et udeblevet foto være det, der får dig til at stikke ud blandt de mange ansøgere, der typisk er.
Så brug et ordentligt, velproduceret foto:
Go’ fotoshoot og jobjagt til dig fra Djøf!
/Frederik Iuel
PS/Tip: Når du alligevel er hos fotografen, så få lavet tre forskellige, opdaterede og vellignende fotos af dig selv. Så har du lidt at vælge imellem, afhængig af hvilken stil (i kategorien ’stramt professionel’, ’mellem-afslappet’ og ’helt afslappet’) du har brug for at bringe i spil, når du vælger et job, du ønsker at matche.
Skriv til brevkassen
Skriv til Djøfs panel af rådgivere, hvis du har spørgsmål om ansættelsesforhold, karrieremuligheder, overenskomster, regler og lovgivning, faglige netværk eller andet, der optager dig i forbindelse med arbejdsliv eller studier.
Vi bringer et udvalg af spørgsmål og svar. De indsendte spørgsmål kan eventuelt blive forkortet eller lettere redigeret.
Send dine spørgsmål til bladet@djoef.dk. Husk også at skrive dit fulde navn og mailadresse til brug for redaktionen og rådgiverne. Hvis du ønsker, at dit spørgsmål i bladet bliver underskrevet med pseudonym i stedet for navn, bedes du gøre opmærksom på det.
Ledige stillinger
DJØF ARRANGEMENTER OG KURSER