Australierne holder, hvad de lover

30.11.2011

af

Når lederne af G20-landene, der består af 19 lande plus EU, mødes, synes der sjældent at mangle penge eller store ord til kampen for en bedre og mere lige verden. Men hvor gode er politikerne egentlig til at holde de løfter, de afgiver ved møderne? Det har University of Toronto undersøgt med udgangspunkt i erklæringerne fra G20-mødet i november 2010, hvor G20-landene i Sydkoreas hovedstad Seoul blandt andet blev enige om at fjerne handelsbarrierer, bekæmpe korruption og styrke reguleringen med finansielle institutioner.

Ifølge University of Toronto er Australien tættest på at leve op til løfterne og har i 93 procent af tiden ageret i overensstemmelse med målsætningerne fra mødet i Seoul 93. Storbritannien, Frankrig og Italien hører også til blandt duksene og har en compliance rate på 89 procent. I den modsatte ende af skalaen finder du Tyrkiet, Saudi Arabien og Argentina, der kun lever op til målsætningerne i henholdsvis 58, 54 og 46 procent af tiden. Argentina fældes blandt andet på, at landet har indført ikke mindre end 21 nye handelsbarrierer siden sidste års G20-møde, hvilket har gjort det sværere at eksportere alt fra tyverialarmer, æbler og juletræer til landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet