Børn koster kassen i Schweiz

25.5.2011

af

Schweiz er det land i OECD, hvor familierne bruger den største del af deres indtægter på børnepasning. Det viser en ny rapport fra den økonomiske samarbejdsorganisation. En gennemsnitlig familie i OECD, hvor både mor og far har et arbejde, bruger 13 procent af deres disponible indkomst på børnepasning, mens forældrene i Schweiz bruger knap 55 procent af deres indkomst på at få ungerne passet. Det er heller ikke billigt at få passet børnene i USA eller England, hvor forældrene i gennemsnit bruger godt 30 procent af deres nettoindkomst på børnepasning. Set i den sammenhæng er de danske institutioners takster en ren foræring, og Danmark hører da også til de lande, hvor forældre bruger færrest penge på pasning ifølge OECD.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet