Tema: Det grænseløse arbejde

"I første uge af ferien til Italien ringede arbejdet hver dag. Det var fedt"

10.10.2018

af

Foto: Claus Bech

Foto: Claus Bech

Chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen, lever af at være på. For hvis han ikke er på, er han heller ikke relevant.

Tema: Det grænseløse arbejde

Det har aldrig været nemmere at gå på arbejde – når som helst og uden nødvendigvis at skulle være på kontoret. Men hvad gør det ved os, at arbejdet aldrig er længere væk end vores smartphone? Og hvordan håndterer vi grænseløsheden på en måde, så vi stadig kan høste de gevinster, fleksibiliteten giver os?

Det er nogle af de spørgsmål, Djøfbladet undersøger i dette tema. Ud over artiklen herunder kan du møde to andre djøfere:

Fire eksperter giver gode råd til, hvordan du som medarbejder eller leder kan styre det grænseløse arbejde.

Og endelig har vi bedt nogle af landets fremmeste forskere på området gøre os klogere på, hvad grænseløsheden har gjort ved vores opfattelse af arbejdet.

Vil du beskrive dig selv som en work-life-integrator?

“Jeg tænker, at næsten alle, jeg kender, er sådan en type. Man skal passe på med at tro, at alle er ens. Men har man et vidensjob i dag, er det svært ikke at være det. Det, der gør mit job meget spændende, er, at det er vigtigt for mange virksomheder, det har stor synlighed i medierne, og jeg har stor indflydelse på selv at gøre en forskel. Er jeg ikke på, har det en pris. Er jeg på, får jeg noget fra hånden.”

Er du for meget på?

“Snakken omkring køkkenbordet med min kone handler af og til om, at jeg har næsen for meget i telefonen. Hun arbejder i et stort it-firma, men for mig er den private Lars og den offentlige Lars mere smeltet sammen, end det er tilfældet for hende. Når jeg bruger telefonen meget, er det, fordi den er et afgørende arbejdsredskab for mig. ”Telefonen er også med på ferie. Det har familien det fint med. De ved, at det er en del af mit job. I første uge af ferien til Italien ringede arbejdet hver dag. Det var fedt. Det betyder, at jeg er relevant.”

Hvordan prioriterer du så i dit liv?

“Jeg har børn, der er 7 og 10 år, og jeg prioriterer at holde mig i form. Det er fedt at have et job, hvor lyset brænder i én, og det har jeg. Men min familie er klart det vigtigste. Og jeg tager ikke telefonen fra klokken 18, til de sover. Så sidder jeg tit og arbejder efter.”

Har der været øjeblikke i dit liv, hvor arbejdet ikke betød noget?

“Mens jeg boede i Tyskland, fik jeg Guillain-Barré-syndrom, en sjælden nervebetændelse, der gjorde, at jeg blev lam i hele kroppen. Jeg var indlagt i tre måneder, lå som en grøntsag, mentalt vågen, men frataget alle kropslige funktioner. Jeg var frygtelig ked af det og tænkte på mine børn og min kone. Jeg tænkte slet ikke på arbejde. Jeg tænkte, nu vil jeg købe et hus i Nordjylland, og så vil jeg sidde ved vandet og lave mit liv helt om. Nu bor jeg i en lejlighed på Frederiksberg – vi er overhovedet ikke endt dér.”

Hvorfor er du ikke endt der?

“Det er et valg, jeg har taget med åbne øjne. Efter opholdet i Tyskland var jeg salgsdirektør i et stort feriehusudlejningsfirma. Jeg rejste hver uge, så jeg takkede ja til jobbet i DE, fordi jeg ikke skulle rejse så meget. Det var nemt at sige ja, selvom lønningsposen blev lidt mindre. Den beslutning var nok nemmere, fordi jeg har den her historie.”

Har du aldrig øjeblikke, hvor du vil helt væk fra det hele?

“Jeg er totalt offline, når jeg løber lange ture. Det er der, jeg får gode idéer og bare lader tankerne flyve.”

Lars Ramme Nielsen

  • Uddannet cand.scient.pol. i Aarhus
  • Tidligere ansat i blandt andet Wonderful Copenhagen, VisitDenmark og DanCenter A/S
  • Gift og far til to drenge på 7 og 10 år
  • Bosiddende på Frederiksberg
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Michael Poulsen
5 år siden
Hvornår bliver DJØF-bladet et talerør for en fagforening og dens menige medlemmer i stedet for et glittet modemagasin for karrieremagere. Jeg er så træt af at læse om chekede succesfulde chefer, der arbejder 16 timer, løber marathonløb, har 6 børn med 3 forskellige koner og alligevel smiler overskudsagtigt. Skriv dog for menige medarbejdere-det er altid dem og ikke cheferne der går ned med stress.
Søren Lester
5 år siden
Imponerende, at Lars ikke selv kan se det selvmodsigende i det, han siger. "Min familie er det vigtigste", men samtidig er han kun "relevant" (hvad er dog det for et frygteligt udtryk), når han er på - underforstået på arbejde, og ikke, når han er på ferie med sine børn. Børnene har det fint med, at han tager arbejdet med på ferie, siger han - tja, hvad skal en syvårig sige, når far spørger, om det er OK at afbryde det sjove, de er i gang med, fordi arbejdet ringer?