Stress

Stress rammer vidt og bredt. Det kan ramme dig, det kan ramme dine kollegaer, din chef og dine nærmeste. Djøfbladet har gennem en lang række artikler sat fokus på stress blandt djøfere. Læs med her.

 • illustration

  Stressede advokater arbejder bare endnu mere

  Mere end hver anden i advokatbranchen er eller har været plaget af stress. Det er sjældent chefen og kollegaerne, der opdager, at den er gal. Susanne Larsens løsning var at skrue op for arbejdstiden, indtil hun gik ned med et brag.

 • illustration

  "Nu har de ansat tre i den stilling, jeg havde"

  Linda Clod Præstholm har lægens, psykiaterens, psykologens og Arbejdsmedicinsk Kliniks ord for, at hendes stresssygdom udelukkende er arbejdsbetinget. Alligevel forbereder hun sig mentalt på et forventet afslag fra Arbejdsskadestyrelsen.

 • illustration

  Stress anerkendes yderst sjældent

  Stadig flere anmelder psykiske arbejdsskader, men stort set ingen får dem anerkendt. Det er ifølge en stressekspert en skandale. Et system, der slet ikke er gearet til et moderne arbejdsmarked, mener chef i Djøf.

 • illustration

  Stress-knockout

  Hvad gør du, hvis stressen har så hårdt et tag i dig, at du ikke magter mere? Hvem skal du kontakte, og hvilke forpligtigelser har du over for din arbejdsgiver?

 • illustration

  Gentagne omorganiseringer giver stress

  Mere end én omorganisering på jobbet inden for to år øger risikoen for stress. Det er bl.a. fordi, ledelsen overser de daglige problemer, som følger med.

 • illustration

  Din øverste leder ser ikke, at du er stresset

  Du og dine kolleger kan være helt i knæ på grund af stress, uden at topledelsen har øje for det.

 • illustration

  En dårlig chef gør dig stresset

  Din risiko for stress firedobles med en dårlig chef. Hør hvordan du styrker dig selv til at overleve chefen uden at få stress.

 • illustration

  Ledere skal demontere stressbomber

  I skal se efter skam. Sådan lyder ledelsesforsker Pernille Steen Pedersens råd til ledere, der vil hjælpe stresstruede medarbejdere, inden det er for sent, og medarbejderne bliver sygemeldt med stress.

 • illustration

  Når din kollega går ned med flaget

  Hvordan hjælper du bedst den kollega eller medarbejder, der er helt nede og bide i græsset på grund af stress og/eller depression? Det findes der ikke en universalløsning på. Men et er sikkert - du kan helt afgjort hjælpe.

 • Min arbejdsplads er præget af stress

  Stresskurven stiger for tredje gang i træk. Næsten 60 procent af djøferne beskriver nu deres arbejdsplads som præget af stress.