Djøfisering

Djøfisering er blevet en betegnelse for nærmest alt, hvad der er upopulært: Ledelse, økonomi og politiske beslutninger. Vi har spurgt syv meningsdannere, hvorfor djøferne er endt med at lægge navn til et skældsord.

 • illustration

  Eliten har blinde vinkler

  Djøfere er dygtige fagpersoner, som bliver endnu dygtigere af at arbejde sammen med folk, som ikke ligner dem selv. ’Djøfisering’ er de blinde vinkler i de store samfundsspørgsmål. Sådan ser murersvend og ungdomskonsulent i 3F, Mehmet Arabaci, det.

 • illustration

  "Djøfisering er jo et skældsord"

  Det er nemt at slå djøfere og djøfisering i hartkorn, men det vil mange djøfere sikkert værge sig mod – og med rette. Det mener Lene Tanggaard, professor og medforfatter til bogen ’Tæller vi det, der tæller?’.

 • illustration

  Anti-djøf-populismen

  Det er populisme at give djøferne skyld for alt, hvad der går galt i velfærdsstaten, siger forfatter og chefredaktør, Rune Lykkeberg.

 • illustration

  Kom ud af flyverskjulet, Djøf

  Lad os tale sammen om djøfisering. Gå på barrikaderne, Djøf. Vi vil høre noget mere fra jer, siger Özlem Cekic.

 • illustration

  Kritikken går mod de forkerte

  Ret skytset mod Christiansborg, hvis du synes, Danmark lider under for meget bureaukrati. Det mener Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk.

 • illustration

  Djøfere er skurke, der kunne være helte

  Skuespiller Anne Marie Helger har et had-kærlighedsforhold til djøfere. Hendes roller har tit et satirisk og politisk indhold. Og her er djøferne – i form af magthavere – nogle af dem, hun tager under kærlig behandling.

 • illustration

  Samfundet sander til i administration

  Færre regler, decentralisering og mere frihed til borgerne. Partiet Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, tager djøfiseringen alvorligt og giver her sit bud på, hvordan Danmark kommer fænomenet til livs.

DJØF JOBUNIVERS